Boek

Over wijn wordt veel zin maar ook onzin geschreven. Om u een leidraad te bieden heb ik op deze pagina en aantal boeken geselecteerd die het lezen over wijn en de geschiedenis ervan tot een zinvolle bezigheid maken.

Wij-N-Reis, Ingo Wewer, € 15,00

Een boek over een reis langs diverse wijnstreken in Europa: Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Slovenië en Duitsland passeren de revue. Naast bezoeken aan wijnboerderijen, komen hilarische ontmoetingen aan bod. Daarnaast leest u ook over wielrennen, het beleven van tijd en onthaasting. Ontspannend, informatief en luchtig geschreven. Leerzaam, maar geen zware kost. Inmiddels beleeft het boek zijn tweede druk.

Het verhaal van wijn, Hugh Johnson

Een helder geschreven boek over de geschiedenis van wijn in al zijn facetten. Religieuze rituelen, politieke ontwikkelingen en de huidige trends in de wijnwereld, het komt allemaal aan de beurt.

Wijn, André Dominé

Klassiek overzichtswerk, waarin ook per streek producenten worden genoemd. Mooi, lijvig naslagwerk.

Elisabeth Dusi, Montalcino

In dit boek wordt verslag gedaan door de Australische Elisabeth Dusi van haar vestiging in Montalcino. Soms mateloos irritant als ze over zichzelf schrijft, maar onderhoudend en leerzaam wanneer het gaat over de opkomst van de beroemde Brunello di Montalcino en de wederwaardigheden van haar wijnboeren. Het werpt een goed licht op de wijnbouw van de streek en de factoren die bepalend waren voor de renaissance van een wijn die in de vergetelheid dreigde te raken.